Jobba hos ossLediga tjänsterDeltidsbrandmän

Vi söker deltidsbrandmän!

Avdelare

Deltidsbrandman - Brandman med anställning enligt RiB (Räddningspersonal i beredskap)

Vi söker personer med stort engagemang och stort hjärta, med det kommer du långt i detta yrke. Vi finns här för att rädda liv, egendom och miljö.
Bor eller arbetar du i närheten av någon av våra stationer? Vill du hjälpa människor att känna sig trygga i sin vardag?

Just nu söker vi deltidsbrandman till Bjursås, Björbo, Enviken, Fredriksberg, Gagnef, Grängesberg, Gustafs, Ludvika, Mockfjärd, Nyhammar, Stora Skedvi, Sunnansjö, Svärdsjö och Säter.

Kommande testdag är 19 september 2024.

För att bli deltidsbrandman med anställning enligt RiB, krävs tillstånd från din huvudarbetsgivare. De flesta deltidsbrandmän har en annan huvudarbetsgivare, men det är inget krav.

Vi strävar efter att spegla samhället för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Du behöver vara simkunnig, ha god kondition och tycka om att samarbeta och hjälpa dina medmänniskor.

Mervärde för dig som arbetsgivare
Som arbetsgivare till en deltidsbrandman finns det många fördelare som din egen verksamhet kan dra nytta av. Bland annat har du fördelen av en snabb insats vid en brand, olycka eller sjukdomstillbud på arbetsplatsen

Läs mer om yrket på MSB:s hemsida.

Anställningsprocess och villkor:
Du behöver bo och/eller arbeta nära stationen - när larmet går ska du inställa dig och vara klar för utryckning inom 5 minuter. 

  • När du fyllt i ansökan, skickas den vidare till aktuell kårchef som kommer kontakta dig för att genomföra ett rullbandstest. Efter godkänt rullbandstest blir man uppskriven för att genomföra en testdag.
  • Vi har en testdag på våren och en testdag på hösten. På testdagen genomförs intervjuer och fystester. Efter godkänt resultat på testdagen får man tid för obligatoriska läkarundersökningar.
  • När testdagen och läkarundersökningarna är genomförda, kommer du att få en förberedande introduktionsutbildning på två veckor sammanhängande plus en kompletterande dag vid ett senare tillfälle. 
  • När den två veckors utbildningen är genomförd och du har fått en lokal introduktion på den egna station så är du reda att arbeta som deltidsbrandman. 
  • Du har en provanställning på 6 månader, efter provanställningens slut (och inom första året) vill vi att du påbörjar C-körkortsutbildning om du inte redan har den kompetensen. Du är nu också behörig att söka GRIB-utbildningen. Målsättningen är att du ska ha genomfört GRIB:en inom ett år.
  • Ersättning ges enligt kollektivavtal: Länk till aktuellt avtal 

Våra testdagar och två veckors utbildningen genomförs på vårt utbildningscenter i Bysjön.
Här kan du läsa mer om rullbandstest.

Avdelare

Välj station

tex BE

gymnasie/högskola, yrkesutbildning

Skäve brandman på jobbet-dagen.jpeg