Om ossVår organisationVåra räddningsstationer2400 Enviken

Enviken - stn 2400

Avdelare

Enviken

Deltid 1+4

En styrkeledare och fyra brandmän (5min)

Kårchefen berättar

Fordon

Räddningsstationen Enviken är en skogsbrandsenhet, vilket betyder att vi har utrustning och fordonspark som är anpassad därefter.

Vi förfogar över:

  • En släckbil - som är vår stora verktygslåda, den har lite av allt helt enkelt.
  • En lastväxlarlastbil - med ett specialbyggt flak med mycket slang, motorsprutor, kopplingar, strålrör, vattenbassänger, proviant, motorsågar och inte minst en stor mängd vatten.
  • En räddningsbåt.
  • En 6-hjuling.
  • IVPA* - personbil, som framförallt används vid sjukvårdsrelaterade larm.

Schema

Vi tillämpar ett dygnsbaserad schema med fyra arbetsgrupper som bas. Vi har beredskap var fjärde dygn i snitt. Detta är ett grundschema som vi utgår ifrån och som är återkommande månad för månad. Sedan har vi utvecklat det vidare så att det ska vara enkelt att anpassa beredskapen efter sitt ordinarie arbete. Därför har vi lagt in grundschemat i ett onlinebaserat tvättstugeschema och då har det blivit väldigt smidigt att byta pass med varandra.

Personalen

Vi har en stor bredd med yrkeserfarenheter, alla har vi ett annat ordinarie arbete i grunden och kan bidra med otroligt mycket kunskap när vi jobbar tillsammans.

Totalt 21st anställda.

(Uppdaterat: 2024-03-19)  

Sociala medier

Följ oss gärna på vår Facebook-sida, vi heter ”Deltidskåren Enviken” och lägger fortlöpande upp bilder och information kring vår verksamhet samt viktig information som är till nytta för allmänheten.

Länk till oss på Facebook

*I väntan på ambulans”.

Avdelare