Publicerad 2024-06-03 08:59 Gå tillbaka

Vi söker nu brandinspektör eller brandingenjör

Är du den vi söker? Just nu söker vi en driven och engagerad brandinspektör, eller brandingenjör, till oss på Räddningstjänsten Dala Mitt.

Vår uppgift är att minimera olyckor, minska skador och rädda liv. Vi arbetar för att skydda både människor och egendom i våra kommuner enligt lag om skydd mot olyckor (LSO). Vårt mål är att engagera och involvera alla medborgare, vilket inkluderar både dig och mig.

Om tjänsten

Den bästa olyckan är den som aldrig händer. Som vår kollega på samhällsskyddavdelningen blir du en del av vårt viktiga uppdrag att förebygga olyckor och bidra till ett mer säkert samhälle. Vi jobbar genom myndighetsutövning, rådgivning och stöd till såväl enskilda som andra myndigheter. Våra verktyg är tillsyn av privata och offentliga aktörer, och för det behöver du ha ett intresse för brandskydd och lagstiftning inom området. Även om tjänsten i huvudsak är att förebygga oönskade händelser och utveckla vår avdelning, så förväntas du också att ingå i vår operativa stabsfunktion när behov finns. Det kan även bli aktuellt att verka i en operativ roll som insatsledare.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen har du minst 2 års arbetslivserfarenhet av brandförebyggande arbete i privat eller offentlig verksamhet. Du har körkort lägst klass B.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av myndighetsutövning eller tillsynsverksamhet,
  • har utbildning i Tillsyn A eller brandingenjörsexamen.
  • har utbildningen Insatsledare, Räddningsledare B eller RUB
  • erfarenhet av att arbete med SBA i större organisationer
  • erfarenhet av och/eller utbildning avseende byggnadstekniskt brandskydd
  • erfarenhet av att verka i en operativ roll inom räddningstjänst 

Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper för att utföra digitala arbetsuppgifter effektivt, inklusive hantering av myndighetsärenden, dokumentation, uppföljning med mera. Ett krav är svenska i tal och skrift, samt förmåga att hantera engelska. 

Din profil

Vi strävar efter att spegla samhället i stort. Därför jobbar vi för att nå jämnare könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Självklart lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och då framför allt din förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Vi tror också att du är flexibel och lösningsorienterad, och samtidigt har modet att våga stå för din övertygelse. Du har en pedagogisk förmåga och är intresserad av att både lära och lära ut.

Om du är redo att bidra till att forma Sveriges bästa räddningstjänst, är du varmt välkommen att söka tjänsten!

Villkor

Tillsvidareanställning med fast lön enligt ök.  Vi ser gärna sökande med önskemål om placeringsorten Ludvika men det kan efter dialog bli aktuellt med någon av våra andra heltidsstationer i Falun eller Borlänge.

Ansökan

Din ansökan bestående av cv och personligt brev skickar du till ansokan@dalamitt.se senast 2024-06-30

Frågor besvaras av:

Avdelningschef samhällsskyddsavdelningen, Johannes Näslund: 023-48 88 27
Sveriges Ingenjörer, Kamilla Nordström: 0243-48 89 24
Vision, Anna Nyström: 0243-48 89 29  

DSC05486.jpg