Publicerad 2024-01-09 10:58 Gå tillbaka

Stora Skedvi behöver dig

Måndagen den 29 januari klockan 18:00 bjuder vi in till en informationsträff på deltidsstationen i Stora Skedvi då vi har ett extra stort behov av deltidsbrandmän till vår station.

Vi söker personer med engagemang och stort hjärta, med det kommer du långt i detta yrke. Vi finns här för tredje person och vår uppgift är att rädda liv, egendom och miljö.

Är du en person som är framåt, kreativ och trivs bra att jobba i grupp så kan du vara den kollega vi söker.   

På informationsträffen kommer vi gå igenom rekryteringsprocessen.

(Rekryteringsprocessen kortfattat innebär att vi börjar med ett rullbandstest samt en intervju. En del av er går sedan vidare till en testdag som är den 14 februari, ny intervju samt en hälsokontroll om man blir antagen.  När man sedan blir antagen så genomför man en två veckors utbildning i Bysjön, Borlänge. När detta är klart kommer du få utrustning samt en personsökare.
Du får då börja åka med oss på larm. Till en början kommer du åka med för att lära dig, innan du är redo för att jobba självständigt. Därefter blir du successivt utbildad till deltidsbrandman på någon av våra studieorter. Detta är totalt 6v. (2+1+3 v på en 2 års period) så du kan fortsätta arbeta och leva på som vanligt.)

Hur mycket jobbar man? 

Vi har ett schema idag som man lägger helt efter hur livet ser ut. Vi har många som jobbar borta och har beredskap under kvällar och nätter, så vi är i stort behov av personal som kan jobba hemifrån eller kan hjälpa till med beredskap på dagtid. Vi anpassar oss mycket efter familjesituationer, arbete, vart man bor osv. Målet är att man ska ha runt 168 tim. beredskap/månad men alla kommer av olika anledningar inte upp i den siffran. 

Vem söker vi?

Vi är en arbetsplats som arbetar för framtiden. En stabil värdegrund och mångfald är viktigt för oss, vi ser extra gärna kvinnliga sökanden.

Kostnader?
Räddningstjänsten betalar utbildningen samt ersätter förlorad arbetsinkomst under utbildningstiden.  

Krav:
God fysisk.
Simkunnig 
B-körkort
(C-körkort meriterande) 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till mig. Jag ser fram emot att träffa dig och berätta mer om vad det innebär att vara deltidsbrandman.  

Kan du inte komma till informationsträffen men är intresserad, kontakta mig gärna.

Hälsningar

Samuel Johansson
Kårchef station 1500, Stora Skedvi

samuel.johansson@dalamitt.se

073-068 10 96

processed-40F15834-2116-4EBC-873C-E3D9A8E3B3EB-04EE8111-0596-4EDF-904D-4AD9190986D2.jpeg