Publicerad 2024-04-12 13:26 Gå tillbaka

Mockfjärd behöver dig

Just nu har vi extra stort behov av deltidsbrandmän till vår station i Mockfjärd.

Måndagen den 27 maj klockan 18:00 bjuder vi in till en informationsträff på vår deltidsstation på Industrivägen 3.

Vi söker personer med engagemang och stort hjärta, med det kommer du långt i detta yrke. Vi finns här för tredje person och vår uppgift är att rädda liv, egendom och miljö. 

Är du en person som är framåt, kreativ och trivs bra att jobba i grupp så kan du vara den kollega vi söker.    

På informationsträffen så går vi igenom hela rekryteringsprocessen. Kortfattat så börjar vi med ett rullbandstest samt en intervju. En del av er går sedan vidare till en testdag, ny intervju samt en hälsokontroll om man blir antagen.   

När man sedan blir antagen så genomför man en två veckors utbildning i Bysjön, Borlänge. När detta är klart kommer du få utrustning samt en personsökare. 
Du får då börja åka med oss på larm. Till en början kommer du åka med för att lära dig, innan du är redo för att jobba självständigt. Därefter blir du successivt utbildad till deltidsbrandman. 

Hur mycket jobbar man?  

Vi har ett schema idag som innefattar att man har ett dygn i veckan och var fjärde helg. Vi har många som jobbar borta och har beredskap under kvällar och nätter, så vi är i stort behov av personal som kan jobba hemifrån eller kan hjälpa till med beredskap på dagtid. Vi anpassar oss mycket efter familjesituationer, arbete, vart man bor osv. Målet är att man ska ha runt 168 tim. beredskap/månad. 

Vem söker vi? 

Vi är en arbetsplats som arbetar för framtiden. En stabil värdegrund och mångfald är viktigt för oss, vi ser extra gärna kvinnliga sökanden. 

Kostnader? 
Räddningstjänsten betalar utbildningen samt ersätter förlorad arbetsinkomst under utbildningstiden.   

Krav: 
God fysisk. 
Simkunnig  
B-körkort 
(C-körkort meriterande)  

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till mig. Jag ser fram emot att träffa dig och berätta mer om vad det innebär att vara deltidsbrandman.   

Kan du inte komma till informationsträffen men är intresserad, kontakta mig gärna.  

Matthias Törnblom 
Kårchef station 1800 
matthias.tornblom@dalamitt.se 
070-670 05 44 

Matthias Törnblom.jpg