Publicerad 2023-04-03 10:01 Gå tillbaka

Ny Räddningschef i Räddningstjänsten Dala Mitt

Maja Norling blir ny räddningschef i Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM). Hon har sedan en tid varit tillförordnad Räddningschef i organisationen.

- Jag är glad att vi är i hamn med rekryteringen av ny räddningschef. Maja Norling som i dag är tillförordnad räddningschef kommer från och med halvårsskiftet att tillträda denna viktiga position inom Räddningstjänsten Dala Mitt, säger Fredrik Jarl ord­förande i direktionen för RDM. RDM står inför stora utmaningar, inte minst när det kommer till förberedelser inför höjd beredskap, och vi ser framemot att jobba med dessa frågor tillsammans med Maja vid rodret. 

-Maja Norling är en driven person som har mycket energi att bidra med och de kvalifikationer som vi behöver för att driva verksamheten framåt, säger Katarina Mowitz, Förbundsdirektör. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med henne. 

-Jag är oerhört stolt och hedrad att få möjligheten att fortsätta driva RDM framåt i vårt viktiga arbete för ett säkrare samhälle, säger Maja Norling. Vi har flera utmaningar framför oss att hantera både internt och externt och jag hoppas kunna bidra med kunskap, driv och mod i dessa frågor. 

För mer information:

Fredrik Jarl, Ordförande RDM:s direktion       
Tfn. 072 – 716 38 56    

Katarina Mowitz, Förbundsdirektör RDM
Tfn. 023 – 48 88 09 

Maja Norling, Ny Räddningschef RDM
Tfn. 023 – 48 88 28 

maja1.JPG