Publicerad 2024-03-22 14:11 Gå tillbaka

Ändringar kring brandskyddskontroller i Falun och Säters kommuner

Räddningstjänsten Dala Mitt ansvarar för sotning och brandskyddskontroller i Borlänge, Gagnef, Falun, Säter och Ludvika kommun. 

Med start 1 april 2024 kommer Räddningstjänsten Dala Mitt att utföra brandskyddskontroller i Falun och Säter kommuner, precis som vi redan gör i Ludvika, Borlänge och Gagnef kommuner. I vissa fall kommer det att utföras med hjälp av personal anställd av Sotning & brandskydd i Dalarna AB under en övergångsperiod. 

Sotningen kommer att utföras av Sotning & brandskydd i Dalarna AB, precis som tidigare. Du som har fått beviljad annan sotare eller egensotning har kvar det. 

Vad innebär detta för dig? Du kommer att få aviseringar från Räddningstjänsten Dala Mitt för brandskyddskontroller, och från din vanliga sotare för sotning. Förrättningarna kommer att ske vid olika tillfällen, och av olika personer. 

Det kommer inte kosta mer. Vi följer den taxa som våra fem kommuner fastställt, vilket betyder att du betalar lika mycket om sotning och brandskyddskontroll utförs av en person vid ett tillfälle, eller av två olika personer vid olika tillfällen. Samma sak om tjänsten utförs av Räddningstjänsten eller av någon av våra upphandlade leverantörer. 

Vi gör vårt yttersta för att denna förändring ska ske så enkelt som möjligt, men ibland kan det ändå bli fel. Om det blivit något fel med din avisering, kontakta oss snarast så löser vi det! 

Har du andra frågor nås vi lättast via mail: brandskydd@dalamitt.se 

Vi finns även på telefonnummer 0240-48 42 40, men belastningen kan vara hög nu, så det kan vara svårt att komma fram.

1000000050.jpg