Meny 

Vi söker dig som vill hjälpa andra, ny testdag för deltidsbrandman 15/9 2022

Vi söker dig som vill arbeta som räddningspersonal i beredskap även kallat deltidsbrandman. Det är inget heltidsjobb utan det innebär att du har beredskap hos oss, vid sidan om ditt ordinarie jobb. 

Arbetet är spännande och varierande. Du får möjlighet att hjälpa människor vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Tillsammans med dina kollegor möter du personer i utsatta situationer och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra. Du behöver ha god fysik, vara simkunnig och det är meriterande om du har C-körkort.

Tillsammans med din grupp övar du regelbundet olika moment för att kunna göra det bästa när larmet går.

Du behöver ta dig till stationen inom fem minuter när du har beredskap. Om du inte bor nära stationen, men jobbar i närheten så kan det eventuellt passa att ha beredskap på dagtid. Det är inget hinder om du har skifttjänstgöring i din huvudtjänstgöring.

Om du blir uttagen till fystest så får du vara med på en testdag på Bysjöns utbildningscenter. Om du får godkänt på testdagen så bokas det tid för en läkarundersökning som är obligatorisk.

Du behöver ha ett godkänt rullbandstest när du anmäler ditt intresse till oss. Kontakta kårchef på berörd station du är intresserad av för att genomföra och få ett godkänt på rullbandstestet.

Registrera din ansökan här.

Glöm inte bifoga meritförteckning, betygskopior och körkortsbehörighet.

Här kan du läsa om testerna.

bilar_4.jpg

Larm  
221205 kl 13:45
Automatlarm
Kommun: Säter Station: 1000 Borlänge Automatlarm utan risk för brand. […]
221205 kl 12:07
Automatlarm
Kommun: Borlänge Station: 1100 Borlänge Automatlarm utan risk för brand. […]
221205 kl 11:45
Trafikolycka - singel
Kommun: Borlänge Station: 1000 Borlänge Singelolycka, personbil som kört in i träd. Endast föraren i bilen, ej fastklämd […]
221205 kl 10:33
Interna brandlarm
Kommun: Borlänge Station: 1000 Borlänge Ej brand, ej behov av Rtj[…]
221204 kl 17:00
Trafikolycka - singel
Kommun: Rättvik Station: 3500 Rättvik Trafikolycka älgolycka, Rv70. Personbilen bärgas från platsen. […]
Visa mer