Meny 

Vi söker dig som vill hjälpa andra, ny testdag för deltidsbrandman 15/9 2022

Vi söker dig som vill arbeta som räddningspersonal i beredskap även kallat deltidsbrandman. Det är inget heltidsjobb utan det innebär att du har beredskap hos oss, vid sidan om ditt ordinarie jobb. 

Arbetet är spännande och varierande. Du får möjlighet att hjälpa människor vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Tillsammans med dina kollegor möter du personer i utsatta situationer och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra. Du behöver ha god fysik, vara simkunnig och det är meriterande om du har C-körkort.

Tillsammans med din grupp övar du regelbundet olika moment för att kunna göra det bästa när larmet går.

Du behöver ta dig till stationen inom fem minuter när du har beredskap. Om du inte bor nära stationen, men jobbar i närheten så kan det eventuellt passa att ha beredskap på dagtid. Det är inget hinder om du har skifttjänstgöring i din huvudtjänstgöring.

Om du blir uttagen till fystest så får du vara med på en testdag på Bysjöns utbildningscenter. Om du får godkänt på testdagen så bokas det tid för en läkarundersökning som är obligatorisk.

Du behöver ha ett godkänt rullbandstest när du anmäler ditt intresse till oss. Kontakta kårchef på berörd station du är intresserad av för att genomföra och få ett godkänt på rullbandstestet.

Registrera din ansökan här.

Glöm inte bifoga meritförteckning, betygskopior och körkortsbehörighet.

Här kan du läsa om testerna.

bilar_4.jpg

Larm  
220516 kl 22:27
Brand i byggnad
Kommun: Smedjebacken Station: 4700 Smedjebacken, 4000 Ludvika, 4080 Insatsledare Händelse: Brand i äldre uthus i Smedjebacken. Vi är på plats och har påbörjat släckning med god effekt. I nuläget osäker prognos på när vi kan lämna. Restvärdesledare är sökt.[…]
220516 kl 22:10
Järnväg - brand
Kommun: Borlänge Station: 1000 Borlänge Mindre brand,10*10 cm. snabbt släckt. […]
220516 kl 19:17
Sjukvårdslarm
Kommun: Ludvika Station: 4000 Ludvika […]
220516 kl 03:07
Automatlarm
Kommun: Ludvika Station: 4000 Ludvika […]
220515 kl 21:59
Brand i byggnad
Kommun: Ludvika Station: 4000 Ludvika, 4080 Insatsledare Händelse: Brand i fristående enbilsgarage. Branden släckt ned till stora delar av boende själva. Räddningsstyrkan från Ludvika är på plats med släckbil och tankbil, samt insatsledare, för kontroll och eventuell eftersläckning.[…]
Visa mer