Vi söker en Områdeschef

Om RDM

Räddningstjänsten Dala Mitt är verksam i Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säters kommuner. Vi är ett förbund som gemensamt arbetar för att skydda människor, miljö och egendom genom våra uppdrag som pågår både före, under och efter inträffade olyckshändelser.

Vår verksamhet bedrivs i tre övergripande avdelningar; räddningstjänstavdelningen, samhällsskyddsavdelningen samt avdelningen för verksamhetsstöd.  Våra medarbetare är fördelade på tre heltidsstationer i Falun, Borlänge och Ludvika, 15 deltidsstationer, ett räddningsvärn samt Bysjöns övnings- och utbildningsanläggning.

Vi söker nu en områdeschef till Räddningstjänstavdelningen med ansvar för heltidsstationen i Falun och deltidsstationerna inom Falu kommun.

Formella krav

  • Erfarenhet av chefs eller ledarskap
  • Körkort B

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av operativ tjänst inom räddningstjänst
  • Räddningsledning B eller motsvarande, den som inte har den utbildningen ska vara villig att genomföra den
  • Tillsyn A


Din roll

Ansvarar direkt under avdelningschefen för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö inom ett geografiskt ansvarsområde i nära samverkan med övriga områdeschefer, enhetschef och andra avdelningar.

Områdeschefen skall i sin befattning leda verksamheten i linje med strategier för RDM: s uppdrag och samverka med andra områden och organisationer för att nå uppsatta verksamhetsmål.

Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp områdets verksamhet. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål, såväl sett till verksamhetsresultat som till att skapa arbetsglädje och en god arbetsmiljö. Du har ett direkt personalansvar för fem styrkeledare och fyra kårchefer och rapporterar direkt till avdelningschefen för räddningstjänstavdelningen samt ingår själv i dennes arbetsgrupp för ledning.

Du skall kunna ingå i RDM:s operativa ledningsorganisation och/eller stabsorganisation. Beredskapstjänstgöring kan vara aktuellt.


Personliga egenskaper som vi värdesätter

Som person är du strukturerad, strategisk och trygg. Du har förmåga att planera och prioritera och har ett inkluderande och engagerande ledarskap. Du har lätt att se till helhet och syfte, är driven och professionell samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dina referenser.

Som medarbetare inom räddningstjänsten Dala Mitt är du en företrädare för räddningstjänsten och ska därför agera på ett sätt som inger räddningstjänstens förtroende hos allmänheten.

Räddningstjänsten Dala Mitt arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling. Därför är det viktigt att du förstår vikten av att alltid aktivt arbeta med utgångspunkt från förbundets värdegrund och värdeorden respekt, professionalism, lärande, mervärde och mod.

Placeringen är på station i Falun. Tjänsten kräver dock att du regelbundet närvarande på förbundets övriga heltidsstationer tillsammans med de andra områdescheferna och avdelningschefen på Räddningstjänstavdelningen.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Lön och tillträde enligt överenskommelse.


Frågor besvaras av

Tf Avdelningschef Johannes Näslund      023-48 88 27  

HR-strateg Sven-Olof Andersson           0243-48 89 48

 

För fackliga frågor kontakta:

Företrädare för Vision                     
Anna Nyström                                     0243-48 89 29

Företrädare för Sv. Ing.                   
Maja Norling                                       023-48 88 28

Företrädare för Kommunal           
Jonathan Falk                                     073-020 46 04

Företrädare för Ledarna                 
Björn Olsson                                      023-48 88 20

Företrädare för BRF                          
Ambjörn Blixt                                    070-326 30 00

 

Ansökan

Ansökan bestående av CV och personligt brev skickar du till ansokan@dalamitt.se

senast 2021-10-03.


Larm  
210923 kl 15:41
Trafikolycka - singel
Kommun: Borlänge Station: 1000 Borlänge 1080 Yttre Befäl Singelolycka. Kört in i en fastighet. 2 personer i personbil. Inga personskador. Kommer bli ett polisärende. […]
210923 kl 14:20
Trafikolycka - mindre motorfordon
Kommun: Ludvika Station: 4500 Fredriksberg Motorcykel kört in i ett träd. 1 person drabbad. Ej fastklämd, inget läckage. Räddningstjänsten åker dit och bistår ambulans. […]
210923 kl 13:17
Trafikolycka - flera fordon
Kommun: Ludvika Station: 4000 Ludvika 2 personbilar kolliderat i korsning. 5 personer involverade. Ambulansen undersöker. […]
210923 kl 13:08
Övrigt räddning
Kommun: Falun Station: 2800 Ledning 1080 Yttre Befäl Onormalt varmt i ett uterum trots att ingen värme är påslagen. Ingen synlig rök eller lukt förekommer. Undersöker saken i detta nu. […]
210923 kl 12:20
Automatlarm
Kommun: Borlänge Station: 1000 Borlänge Händelse utan risk för skada. […]
Visa mer