Räddningstjänsten Dala Mitt, Ludvika, söker en tekniker tillika chef (Skorstensfejarmästare)

 

Räddningstjänsten Dala Mitt är idag ett kommunalförbund som är verksamma i Falun, Borlänge, Säter och Gagnefs kommuner. Från 2019-01-01 är även Ludvika kommun en del i vårt förbund.

 

Som skorstensfejarmästare i RDM ansvarar du för förvaltning av den befintliga sotningsavdelningen bestående av 2 sotare och en tekniker samt en administrativ tekniker. I detta ingår bland annat personalansvar, ekonomiansvar, upphandling och uppföljning av leverantörer, vid behov myndighets- och kundkontakter samt operativt arbete, mm.

 

Din placeringsort är initialt i Ludvika men du förväntas kunna arbeta inom hela förbundet. Du ska vara medlem i SSR å förbundets vägnar.

 

Ludvika kommun har tidigare beslutat att sotning ska privatiseras och upphandlas, varvid du även ansvarar för att genomföra detta. RDM har i uppdrag att utreda huruvida brandskyddskontroller ska ske i egen regi i kommunerna Borlänge, Falun, Säter och Gagnef. Ett sådant utredningsansvar samt eventuellt hemtagande av brandskyddskontrollerna ingår också i tjänsten.

 

Vi söker dig som är utbildad skorstensfejartekniker eller högre, och som har erfarenhet i tjänsten. Stor vikt läggs vid dina administrativa och ledarskapsmässiga förmågor samt din förmåga att utveckla verksamhet. Eftersom branschen genomgår en förändring med stor fokus på arbetsmiljö så ser vi att detta är något du prioriterar. Du bör även vara tekniskt kompetent inom de datasystem som används och de tekniska lösningar som nyttjas inom skrået. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Du förutsätts resa i tjänsten, framförallt inom RDM medlemskommuner. Därför är B-körkort ett krav. Eftersom tjänsten innebär myndighetsutövning ska du vara ostraffad och kunna styrka detta.

Vi erbjuder en utmanande arbetsplats där du både får möjlighet att ansvara och leda befintlig verksamhet samtidigt som du utvecklar en ny inriktning.

 

Du kommer över tiden ha många varierande arbetsuppgifter och möjlighet att sätta personlig prägel på det du bygger upp. Vi erbjuder förstås en konkurrenskraftig lön samt andra förmåner som exempelvis möjlighet till inväxling av semesterersättning mot extra semesterdagar.

 

För tjänsten krävs:

  • Skorstensfejarteknikerexamen
  • B-körkort
  • Förtrogenhet med lagen om skydd mot olyckor(LSO)
  • Kunskap i budgetarbete

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet i yrket
  • Datorvana (Office-paketet) och vana att arbeta med branschanpassade system
  • Tillsyn A

 

Vi värderar dina personliga egenskaper mycket högt som t.ex. din serviceförmåga och ditt sätt att bemöta våra kunder på en professionell nivå.

 

Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Vi lägger även stor vikt vid din kompetens, personliga lämplighet och referenser och vill att du delar vår värdegrund som handlar om mervärde, lärande, mod, respekt och professionalism.

 

Tjänsten är på heltid med placeringsort Ludvika och vi tillämpar provanställning i 6 månader.

länk till ansökningsformulär. 

Frågor besvaras av

Skorstensfejarmästare Peter Pyykkinen           0240-860 13

Fackliga företrädare Thomas Sjöberg               070-582 91 35

 

Ansökan

Ansökan görs via hemsidan http://www.dalamitt.se senast 2019-01-20. Tillträde efter överenskommelse. 

Larm  
190120 kl 16:19
Automatlarm
Stn 190 Björbo. Automatlarm utan risk för brand.
190120 kl 16:08
Annat
Stn 200 Falun. Hjälp till Polis.
190120 kl 13:58
Trafikolycka
Stn 400 Ludvika. Singelolycka.
190119 kl 17:36
Automatlarm
Stn 400 Ludvika. Brand i badtunna.Mindre glödbrand i isoleringen.
190119 kl 17:11
Automatlarm
Stn 200 Falun. Automatiskt brandlarm utan risk för skada.
Tidigare larm