Räddningstjänsten Dala Mitt söker en sotartekniker som vill lite mer.

Räddningstjänsten Dala Mitt är idag ett kommunalförbund som är verksamma i Falun, Borlänge, Säter och Gagnefs kommuner. Från 2019-01-01 är även Ludvika kommun en del i vårt förbund.

Vi söker dig som vill lite mer med jobbet, som är intresserad av brandförebyggande arbete eller bara vill ta ett nytt steg i karriären.

Vill du ibland bryta av det vanliga arbetet med sotning och brandskyddskontroller med att till exempel rädda liv, släcka bränder, göra tillsyner, träna på arbetstid, utföra kontorsarbete?

Då är Räddningstjänsten Dala Mitt rätt arbetsplats för dig! Här är vi måna om att ta vara på våra kollegors intressen, kunskaper och färdigheter och utrymme finns att kombinera flera arbetsuppgifter och ansvarsområden. Du kan också få chansen att vara med och utveckla sotningsavdelningen.

Vi söker dig som är utbildad skorstensfejartekniker, och det är meriterande om du har erfarenhet i tjänsten. Alternativt du som är grundutbildad och redo för teknikern, och har jobbat med att bistå tekniker. Stor vikt läggs vid dina administrativa förmågor och/eller andra egenskaper som kan vara till nytta i förbundet.

Eftersom branschen genomgår en förändring med stor fokus på arbetsmiljö så ser vi att detta är något du prioriterar. Du bör även vara tekniskt kompetent inom, eller intresserad av, de datasystem som används och de tekniska lösningar som nyttjas inom skrået. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Du förutsätts resa i tjänsten, framförallt inom RDM medlemskommuner. Därför är B-körkort ett krav. Eftersom tjänsten innebär myndighetsutövning ska du vara ostraffad och kunna styrka detta.

Vi erbjuder förstås en konkurrenskraftig lön samt andra förmåner som exempelvis möjlighet till inväxling av semesterersättning mot extra semesterdagar.

 

För tjänsten krävs:

  • Skorstensfejarexamen
  • B-körkort
  • Erfarenhet i yrket

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Skorstensfejarteknikerexamen
  • Datorvana och vana att arbeta med branschanpassade system
  • Tillsyn A och B

 

Vi värderar dina personliga egenskaper mycket högt som t.ex. din serviceförmåga och ditt sätt att bemöta våra kunder på en professionell nivå.

Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Vi lägger även stor vikt vid din kompetens, personliga lämplighet och referenser och vill att du delar vår värdegrund som handlar om mervärde, lärande, mod, respekt och professionalism.

Tjänsten är på heltid med placeringsort Ludvika och vi tillämpar provanställning i 6 månader.

 

länk till ansökningsformulär.

Frågor besvaras av         

Skorstensfejarmästare Helena Ribbing                        0240-48 42 41

Fackliga företrädare Thomas Sjöberg                          070-582 91 35

HR-strateg Sven-Olof Andersson                                 0243-48 89 48

 

Ansökan

Ansökan görs via hemsidan http://www.dalamitt.se senast 2019-06-16. Tillträde efter överenskommelse. 

Larm  
190524 kl 17:20
Trafikolycka
Stn 200 Falun.
190524 kl 15:54
Trafikolycka
Stn 230 Bjursås.
190524 kl 14:16
Automatlarm
Stn 100 Borlänge.
190524 kl 12:19
Utsläpp farligt ämne
Stn 200 Falun. Mindre utsläpp av hydraulolja.
190524 kl 09:38
Automatlarm
Stn 400 Ludvika. Automatlarm utan risk för brand.
Tidigare larm